Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Itin skanūs pusryčiai: tik 2 kiaušiniai ir stiklinė avižinių dribsnių
Maistas / Gėrimai

Itin skanūs pusryčiai: tik 2 kiaušiniai ir stiklinė avižinių dribsnių

Omletas su avižomis
Dalintis

Rytais dažnai pritrūksta laiko – reikia susiruošti, išlydėti šeimą į darbą ar mokyklą ir pagaminti skanius bei sveikus pusryčius. Ne visada geriausia išeitis yra greitai paruošti sumuštinį ar išsivirti kiaušinių. Jei norite maistingų pusryčių, kurie suteiktų energijos visai dienai, šis paprastas receptas taps jūsų mėgstamiausiu.

Ko jums reikia?

 

Pusryčiams pasigaminti reikės:

  • 1 puodelio avižinių dribsnių (galite naudoti greito paruošimo arba įprastas avižas);
  • 2 kiaušinių;
  • 1 stiklinės šilto pieno;
  • 30 g varškės;
  • žaliųjų svogūnų, petražolių arba krapų (pagal skonį);
  • žiupsnelis druskos;
  • aliejaus kepimui.

 

Kaip paruošti:

  1. Giliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kiaušinius ir šiltą pieną. Palikite pastovėti 7 minutes, kad dribsniai išbrinktų.
  2. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite žalumynus ir sutarkuokite sūrį.
  3. Sudėkite žalumynus, sūrį ir druską į avižinių dribsnių mišinį ir gerai išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Sudėkite tešlą į keptuvę ir išlyginkite ją šaukštu.
  5. Uždenkite ir kepkite 3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
  6. Atsargiai apverskite ir toliau kepkite neuždengę, kol kita pusė taps aukso spalvos.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...