Beržų sula – skaidrus, bespalvis skystis, pasižymintis švelniu saldumu, kurio, pasak žinovų, neįmanoma pamiršti. Nors parduotuvėse beržų sulą galima rasti net skardinėse, daug maloniau ją gerti tiesiai iš beržo, pasivaikščiojimo miške metu.
Tačiau ar galima vartoti beržų sulą jos iš anksto termiškai neapdorojus?
„Jei sula buvo surinkta iš medžio ekologiškai saugioje vietoje ir joje nėra dirvožemio bei purvo, jos nereikia virinti ar kitaip apdoroti. Verdant sula praranda didžiąją dalį naudingųjų savybių.
Geriausia sulą gerti iš karto po surinkimo.
Jei norite išsaugoti beržų sulą, svarbu laikytis šių rekomendacijų:
Jei planuojate saugoti beržų sulą ilgesnį laiką, gėrimą galite užšaldyti. Tokiu atveju tinkamumo vartoti terminas yra iki 12 mėnesių.
Naudingi patarimai
1. Vartoti dar šviežias: Geriausia sulą gerti iš karto po surinkimo, kad būtų išsaugotos jų naudingosios savybės, nes perdirbus ar ilgiau laikant jos gali prarasti dalį maistinės vertės.
2. Šaldymas: Jei norite sulą pasiimti su savimi namo, turėtumėte jas laikyti šaldytuve nuo 0 iki +5 laipsnių temperatūroje. Sula bus šviežia ir tinkama naudoti dar 3-5 dienas.
3. Ilgesnis laikymas: Jei planuojate beržų sulą laikyti ilgiau, galite ją užšaldyti. Užšaldyta beržų sula gali išlaikyti savo savybes iki 12 mėnesių, taip pailginant jos galiojimo laiką.
Taigi, jei norite išsaugoti beržų sulą, geriausia ją laikyti vėsioje vietoje arba užšaldyti, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi ir išsaugotumėte jos šviežumą.
Šaltinis: dzentlmenis.lv