Nuo to, su kuo gaminsite blynus, priklauso jų skonis. Tačiau ne tik tai, tešlos kokybė, gatavų blynų minkštumas ir tankumas priklauso nuo tešlos pagrindo – pieno, kefyro ar vandens.
Pienas
Populiariausias receptas yra su pienu, gaminant lietinius. Lietiniai yra labai populiarūs ir dažnai laikomi klasika. Į pieną dedami kiaušiniai, miltai, šiek tiek cukraus ir druskos. Kepimo miltelių paprastai nededama.
Blyneliai būna skanūs ir švelnūs. Pienas suteikia blynams subtilų skonį ir minkštumą. Tačiau yra niuansų.
Maišant tešlą pienas negali pakankamai prisotinti miltų drėgmės, todėl geriau jį atskiesti vandeniu. Tai reiškia, kad miltai piene netirps taip gerai, kaip vandenyje. Geriausia pieną skiesti vandeniu maždaug santykiu du prie vieno, t. y. dvi dalys šalto pieno ir viena dalis šilto vandens. Geriau, kad pienas būtų kambario temperatūros, tada tešla geriau išsimaišo. O miltai gerai išskiria glitimą.
Kefyras
Iš kiaušinių trynių, cukraus, kefyro ir miltų užmaišome tešlą, į kurią įpilamas šiltas vanduo bei įdedamas vienas šaukštelis sodos. Išplakame baltymus ir įmaišome į tešlą. Galima įpilti dar šaukštą augalinio aliejaus. Blyneliai būna švelnūs ir skanūs. O atvėsę jie išlieka skanūs ir minkšti, kitaip nei blynai, pagaminti su pienu. Jie būna šiek tiek kietesni.
Kefyro blyneliai yra labai minkšti, tačiau skonis šiek tiek rūgštokas, be to, jie yra purūs, labiau panašūs į blynus. Nors paprastai kefyras taip pat skiedžiamas vandeniu.
Vanduo
Vanduo blynams yra geras pasirinkimas, ypač tiems, kurie nori sumažinti kalorijų kiekį arba pasigaminti liesų blynų. Jie nebus tokio kreminio skonio kaip blynai su pienu, tačiau gali būti skanūs ir visai priimtini.
Šiuos blynus lengva pagaminti, tereikia pieną, kurį ketinote įpilti, pakeisti vandeniu, galite naudoti gazuotą vandenį, kad tešla būtų puresnė ir su burbuliukais.