Kotletai – daugelio mėgstamas mėsos patiekalas, tačiau jų skonis kartais būna ne toks kokio tikėjotės. Problema dažnai slypi įvairiuose niuansuose, o vienas iš jų – pernelyg didelis mėsos tirštumas ir sausumas.
Tiesa ta, kad tokios maltos mėsos rūšys, pavyzdžiui, vištienos ar kalakutienos, paprastai būna minkštos ir drėgnos, o kitos dažnai būna standžios ir neturi ryškaus skonio.
Šios bėdos sprendimas paprastas ir prieinamas – tereikia į mėsos mišinį įdėti vieną elementą, kuris visada yra po ranka. Tai įprasta soda, naudojama kulinarijoje.
Į kiekvieną maltos mėsos kilogramą kartu su prieskoniais verta įberti vos šaukštelį šių miltelių. Soda pašalins nemalonius skonius ir kartu padarys kotletus lengvus ir sultingus, pakeis jų tekstūrą.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą