Kempinę naudojame kasdien ir dauguma žmonių mano, kad dėl nuolatinio kontakto su vandeniu ir plovikliu ji gali išsivalyti pati. Iš tiesų tai jai nepadeda, todėl ją reikia nuolat keisti, nes joje kaupiasi daug bakterijų.
Virtuvės kempinę reikia laiku pakeisti, kitaip šis daiktas taps bakterijų veisykla. Jų kaina tikrai nedidelė, todėl verta imtis taisyklės išmesti kempines, net jei jos geros būklės, nes po mikroskopu ant jos galima rasti tikrą bakterijų veisyklą.
Kaip dažnai turėtumėte keisti kempinę?
2017 m. atliktas tyrimas parodė, kad viename kubiniame centimetre panaudotos kempinės yra 54 mlrd. bakterijų.
Chemijos mokslų kandidatas Glebas Repičius netgi atliko eksperimentą su kempine, padėdamas ją po mikroskopu. Pasak jo, 14 dienų senumo kempinė, kasdien naudojama indams plauti, tapo nešvariausiu daiktu, kurį jis matė savo gyvenime.
Norint išvengti indų plovimo su visu „mikrobų zoologijos sodu“, rekomenduojama juos keisti kas savaitę. Nereikia jų plauti indaplovėje ar kaip nors kitaip valyti, tiesiog po kelių dienų pradėkite plauti indus su nauja kempine.
Apskritai apie tai, kada laikas išmesti kempinę, galite pasakyti pagal kelis požymius. Jei kempinėlė yra geros išvaizdos, bet jau skleidžia rūgštų kvapą, tai ženklas, kad ant jos atsirado pelėsis ir grybelis.
Kitas požymis – kempinė nebeišlaiko formos ir dažnai plyšta. Pakeiskite ją nauja, kad plaunant šakutes ir kitus aštrius daiktus dar labiau nesuplyštų.
Jei įmanoma, stalą, stalviršius ar dujinę viryklę nuvalykite ne kempine, o virtuvine šluoste. Turėkite kempinę, skirtą tik indams plauti.
Šaltinis: Sports.kz