Šis ryškus prieskonis patiekalams suteikia apetitą žadinančią auksinę spalvą. Tai tikras naudingųjų savybių lobynas, nuo seno naudojamas ajurvedos medicinoje.
Ciberžolė gaunama iš to paties pavadinimo augalo šaknų. Ciberžolės tėvynė yra Pietų Azija, iš kur ji pergalingai paplito po visą pasaulį, išpopuliarėjo tiek kulinarijoje, tiek sveikatinimo srityje.
Kasdienis ciberžolės vartojimas gali turėti teigiamą poveikį organizmui, teigia Rospotrebnadzor. Dėl kurkumino, prieskonio veikliosios medžiagos, ji pasižymi stipriomis antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.
Jos vartojimas gali padėti sustiprinti imunitetą, pagerinti virškinimą ir net palaikyti širdies sveikatą. Kad kurkuminas būtų geriau įsisavinamas, mokslininkai rekomenduoja prieskonį vartoti kartu su pipirais, kurie pagerins kurkumino įsisavinimą organizme.
Kulinarijoje ciberžolė yra universalus ingredientas. Ji idealiai tinka gaminti plovus, karį, sriubas ir padažus. Jos galima dėti į daržovių troškinius, ryžių patiekalus ir net putėsius bei kepinius, kad jie įgautų nepakartojamą aromatą ir skonį.
Svarbiausia nepadauginti, kad neužgožtų kitų ingredientų skonio.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą