Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip sustiprinti imunitetą ir paįvairinti mitybą naudojant ciberžolę
Maistas / Gėrimai

Kaip sustiprinti imunitetą ir paįvairinti mitybą naudojant ciberžolę

Ciberžolės naudojimas
Dalintis

Šis ryškus prieskonis patiekalams suteikia apetitą žadinančią auksinę spalvą. Tai tikras naudingųjų savybių lobynas, nuo seno naudojamas ajurvedos medicinoje.

Ciberžolė gaunama iš to paties pavadinimo augalo šaknų. Ciberžolės tėvynė yra Pietų Azija, iš kur ji pergalingai paplito po visą pasaulį, išpopuliarėjo tiek kulinarijoje, tiek sveikatinimo srityje.

Kasdienis ciberžolės vartojimas gali turėti teigiamą poveikį organizmui, teigia Rospotrebnadzor. Dėl kurkumino, prieskonio veikliosios medžiagos, ji pasižymi stipriomis antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.

Jos vartojimas gali padėti sustiprinti imunitetą, pagerinti virškinimą ir net palaikyti širdies sveikatą. Kad kurkuminas būtų geriau įsisavinamas, mokslininkai rekomenduoja prieskonį vartoti kartu su pipirais, kurie pagerins kurkumino įsisavinimą organizme.

Kulinarijoje ciberžolė yra universalus ingredientas. Ji idealiai tinka gaminti plovus, karį, sriubas ir padažus. Jos galima dėti į daržovių troškinius, ryžių patiekalus ir net putėsius bei kepinius, kad jie įgautų nepakartojamą aromatą ir skonį.

Svarbiausia nepadauginti, kad neužgožtų kitų ingredientų skonio.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...