Kepimo popierius yra nepakeičiamas pagalbininkas virtuvėje, tačiau jo nuolatinis susisukimas gali būti tikrai erzinantis. Laimei, yra paprasta virėjų, kepėjų ir konditerių naudojama gudrybė, kuri padės jums kartą ir visiems laikams pamiršti šią problemą. Sužinokite, kaip greitai ir veiksmingai priversti popierių gulėti lygiai ir palengvinti kepimą!
Kaip neleisti kepimo popieriui susisukti? Paprasta gudrybė, kaip palengvinti kepimą
Prisimenate tuos laikus, kai kepimo popieriaus dar nebuvo galima įsigyti parduotuvėse? Tais laikais kepimo skardą patepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais arba manų kruopomis buvo įprasta, tačiau kepant pyragus, mėsą ir daržoves reikėjo nuobodžiau valyti.
Šiandien kepimo popierius yra vienas svarbiausių virtuvės reikmenų – jis neleidžia tešlai prilipti prie skardos, palengvina valymą ir leidžia kepti neriebaluojant skardos ar nenaudojant kitų priedų.
Tačiau jo užsispyręs susisukimas gali veiksmingai trukdyti jūsų darbui. Laimei, yra paprastas būdas to išvengti. Kaip?
Paprasčiausiai sutrinkite popierių į kamuoliuką, pamirkykite jį vandenyje, išspauskite perteklių, tada išlyginkite ir įdėkite į kepimo skardą. Vandenyje išmirkytas popierius tampa lankstesnis, geriau prilimpa prie formos ir įgauna didesnį atsparumą karščiui. Tai paprastas metodas, kurį naudoja ir patyrę virėjai bei konditeriai.
Kuo sutepti kepimo popierių? Kūlimo popieriaus alternatyvos
Nors sutrinti popierių į kamuoliuką, sudrėkinti jį ir ištiesti yra paprasčiausias būdas, galite naudoti ir kitus būdus arba juos derinti, kad pasiektumėte dar geresnių rezultatų. Kaip padaryti, kad kepimo popierius priliptų prie skardos?
Kad kepimo popierius dar tvirčiau laikytųsi ant skardos, galite naudoti vieną iš šių būdų:
- Lengvai sutepkite skardos paviršių – plonas aliejaus ar sviesto sluoksnis prilips prie skardos. Šis būdas puikiai tinka kepant, pavyzdžiui, mėsą ar pyragus, tačiau švelniems kepiniams (pvz., biskvitiniams pyragams) geriau pasilikti prie vandens varianto.
- Kampuose naudokite šiek tiek sviesto – užtepkite tik nedidelį kiekį, kad jis neslidinėtų.
- Uždenkite skardospaviršių vandeniu – švelniai purškiant skardą vandeniu, popierius „prilips“.
Pasinaudojus šiomis paprastomis gudrybėmis kepimas taps lengvesnis ir mažiau varginantis. Pabandykite ir pamatysite, kad kelios sekundės, praleistos ruošiant kepimo popierių, gali gerokai palengvinti jūsų darbą virtuvėje.
Kodėl susisuka kepimo popierius?
Išvynioję kepimo popierių tiesiai iš ritinio tikriausiai pastebėjote, kad jis iškart bando grįžti į pradinę formą. Taip yra todėl, kad jis ilgą laiką buvo tvirtai susuktas, todėl išlaiko ritinio formą. Dažnai toks popierius turi silikono sluoksnį, kuris suteikia jam atsparumo karščiui ir nelimpančių savybių, tačiau kartu apsunkina jo tempimą.