Netrukus švęsime ilgai lauktas Velykas. Ant šventinio stalo neturi trūkti populiaraus sūrio pyrago. Ar norite, kad jis būtų purus ir aukštas? Tuomet prieš Velykas išbandykite vieną gudrybę ir garantuojame, kad turėsite tobulą sūrio pyragą.
Sūrio pyragas užkariavo daugelio žmonių širdis – tai vienas populiariausių pyragų. Jį kepame tokioms svarbioms progoms kaip Velykos, tačiau niekas netrukdo šio pyrago pasigaminti ir sekmadienio popietei.
Tačiau kartais sūrio pyragas sukrenta, o mes norime, kad jis būtų purus ir standus. Štai kodėl svarbu žinoti svarbiausias taisykles ruošiant ir kepant sūrio pyragą. Štai patikimas receptas ir dažniausiai daromos klaidos. Pats metas išsklaidyti visas abejones.
Kad sūrio pyragas būtų purus ir aukštas, reikia padaryti keletą dalykų. Pirmiausia sūris turi būti kambario temperatūros. Geriausia jį iš šaldytuvo išimti likus dviem valandoms iki ingredientų sujungimo.
Tinkamo sūrio pasirinkimas turi įtakos pyrago išvaizdai, skoniui ir tekstūrai. Rinkitės riebią arba pusiau riebią varškę, kuri nėra rūgšti. Kruopščiai ją sumalkite, kad neliktų gumuliukų.
Patikima gudrybė, kad sūrio pyragas nesubyrėtų, – naudoti „kalno“ metodą. Tai reiškia, kad tešlą reikia formuoti taip, kad ji švelniai pakiltų į skardos vidurį. Taip kepdamas pyragas įgaus tobulą formą.
Sūrio pyragas atrodo paprastas pyragas, tačiau jį gamindami galite padaryti dvi pagrindines klaidas. Tad ko turėtumėte vengti?
Venkite neteisingai derinti ingredientus maišydami. Dėl to atsiranda oro burbuliukų, kurie sutrikdo kepinio pusiausvyrą. Geriau viską daryti lėčiau, bet kruopščiau.
Kita dažna klaida – per greitai išimti sūrio pyragą iš orkaitės. Tuomet sūrio pyragas patiria terminį šoką ir subliūkšta. Iškepusį pyragą reikia palikti orkaitėje atidarytomis durelėmis 20-30 minučių. Tik praėjus šiam laikui jį galite išimti.
Šaltinis: top.pl
Parašyti komentarą