Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Prieš Velykas būtinai išbandykite šį triuką. Sūrio pyragas bus purus ir aukštas
Maistas / Gėrimai

Prieš Velykas būtinai išbandykite šį triuką. Sūrio pyragas bus purus ir aukštas

Tobulas sūrio pyragas
Dalintis

Netrukus švęsime ilgai lauktas Velykas. Ant šventinio stalo neturi trūkti populiaraus sūrio pyrago. Ar norite, kad jis būtų purus ir aukštas? Tuomet prieš Velykas išbandykite vieną gudrybę ir garantuojame, kad turėsite tobulą sūrio pyragą.

Sūrio pyragas užkariavo daugelio žmonių širdis – tai vienas populiariausių pyragų. Jį kepame tokioms svarbioms progoms kaip Velykos, tačiau niekas netrukdo šio pyrago pasigaminti ir sekmadienio popietei.

Tačiau kartais sūrio pyragas sukrenta, o mes norime, kad jis būtų purus ir standus. Štai kodėl svarbu žinoti svarbiausias taisykles ruošiant ir kepant sūrio pyragą. Štai patikimas receptas ir dažniausiai daromos klaidos. Pats metas išsklaidyti visas abejones.

Kad sūrio pyragas būtų purus ir aukštas, reikia padaryti keletą dalykų. Pirmiausia sūris turi būti kambario temperatūros. Geriausia jį iš šaldytuvo išimti likus dviem valandoms iki ingredientų sujungimo.

Tinkamo sūrio pasirinkimas turi įtakos pyrago išvaizdai, skoniui ir tekstūrai. Rinkitės riebią arba pusiau riebią varškę, kuri nėra rūgšti. Kruopščiai ją sumalkite, kad neliktų gumuliukų.

Patikima gudrybė, kad sūrio pyragas nesubyrėtų, – naudoti „kalno“ metodą. Tai reiškia, kad tešlą reikia formuoti taip, kad ji švelniai pakiltų į skardos vidurį. Taip kepdamas pyragas įgaus tobulą formą.

 

Sūrio pyragas atrodo paprastas pyragas, tačiau jį gamindami galite padaryti dvi pagrindines klaidas. Tad ko turėtumėte vengti?

Venkite neteisingai derinti ingredientus maišydami. Dėl to atsiranda oro burbuliukų, kurie sutrikdo kepinio pusiausvyrą. Geriau viską daryti lėčiau, bet kruopščiau.

Kita dažna klaida – per greitai išimti sūrio pyragą iš orkaitės. Tuomet sūrio pyragas patiria terminį šoką ir subliūkšta. Iškepusį pyragą reikia palikti orkaitėje atidarytomis durelėmis 20-30 minučių. Tik praėjus šiam laikui jį galite išimti.

Šaltinis: top.pl

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...