Kiekvieną kartą, kai mūsų namuose vyksta šeimos šventė, svečiai iš anksto prašo manęs pagaminti šiuos gardžius mėsos kukulius. Jų sultingumo paslaptis – maža gudrybė, kurią atskleisiu vėliau.
Mėsos kukuliams tinka bet kokios rūšies malta mėsa ir jie visada būna puikūs. Šis gardus mėsos patiekalas taip greitai dingsta iš keptuvės, kad kartais net nespėju paruošti šventinio stalo!
Kaip įprasta, visus ingredientus su reikiamomis proporcijomis rasite šio straipsnio pabaigoje.
O dabar papasakosiu, kaip jis gaminamas:
- Pirmiausia paimu baltą duoną ir nupjaunu plutelę. Jas palieku džiūvėsėliams, o trupinius pamirkau piene.
- Tuo tarpu pasiruošiu svogūnus: 500 g maltos mėsos imu apie 100 g svogūnų. Svogūną susmulkinu blenderiu su 2-3 skiltelėmis česnako.
- Iš duonos išspaudžiu skysčio perteklių, sudedu ją į trintuvą ir pulsuoju, kol susidaro vientisas mišinys.
- Ją sudedu į maltą mėsą, šaukštą saldžios grietinėlės, įmušu kiaušinį, įberiu druskos, pipirų ir prieskonių. Viską kruopščiai išmaišau. Konsistencija būna gana minkšta.
- Dabar seka svarbi gaminimo dalis, dėl kurios mėsos kukuliai tampa itin sultingi – įdedu stambia tarka sutarkuoto šaldyto sviesto. Štai tokia mano maža gudrybė!
- Kol keptuvė įkaista, formuoju mėsos kukulius. Ant delno dedu šaukštą maltos mėsos, apvolioju ją džiūvėsėliuose ir formuoju kukulius.
- Kepu mėsos kukulius keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės, kol įgauna auksinę spalvą. Nenaudoju dangčio, kad mėsos kukuliai gerai iškeptų.
- Paruoštus mėsos kukulius dedu ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
- Mėsos kukuliai būna neįtikėtinai skanūs ir sultingi, puikiai tinka prie bet kokių pietų ar vakarienės.
Sudedamosios dalys:
- 500 g maltos mėsos (vištienos, jautienos, kiaulienos);
- 1 kiaušinis;
- 1 svogūnas (100 g);
- 2-3 skiltelės česnako;
- 100 gramų baltos duonos trupinių (plius pieno);
- 1 valgomasis šaukštas grietinėlės;
- 50 g šaldyto sviesto;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- duonos trupiniai.
Šaltinis: dzentlmenis.lv
Parašyti komentarą