Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai „Tu nemoki valgyti picos”. Etiketo guru taisyklė, kurios nežinojote
Maistas / Gėrimai

„Tu nemoki valgyti picos”. Etiketo guru taisyklė, kurios nežinojote

Žmogus kuris nemoka valgyti picos / Sora nuotr.
Žmogus kuris nemoka valgyti picos / Sora nuotr.
Dalintis

Jei manėte, kad etiketas taikomas tik aukštos virtuvės patiekalams, klydote. Net karališkosios asmenybės negali atsispirti sultingai ir aromatingai picai, bet jos visada laikosi etiketo mokytojo Williamo Henson taisyklės.

Taigi, Henson atsakė į jaudinantį klausimą: ką daryti, jei dėžutėje liko paskutinis picai gabalas? Ir kas teisus – tas, kuris jį paims, ar tas, kuris bus kuklus? Šiuo klausimu Henson buvo trumpas: etiketas – tai kai galvojate apie kitą daugiau nei apie save. Taigi, tas, kuris paima paskutinį gabalėlį pepperoni, yra laimingas, bet nemandagus žmogus.

Bet ką daryti? Žaisti akmenukas-žirklės-popierius? Mesti monetą? Ne, viskas paprasčiau. Reikia paklausti visų, sėdinčių prie stalo, ar jie nenori suvalgyti paskutinio gabalėlio, ir tik gavus neigiamą atsakymą, paimti jį sau. Tačiau Henson pažymi, kad jei norite būti kuo mandagesnis žmogus, neturėtumėte imti paskutinio gabalėlio, net jei jums leidžia. Henson taip pat sakė, kad ginčytis, kas vertas jau išdžiūvusio picos gabalėlio, yra vulgariška.

Rankomis ar peiliu ir šakute?

Picos valgymo etiketas priklauso nuo aplinkybių, kuriomis ją valgote. Jei tai neformali aplinka, pavyzdžiui, namai, kavinė ar susitikimas su draugais, visiškai natūralu imti picos gabalėlį rankomis. Tai net laikoma tradiciniu būdu. Svarbu tik laikyti gabalėlį už kraštų, šiek tiek sulenkus jį į „U“ formą, kad įdaras nesliptų. Jei pica per karšta, geriau šiek tiek palaukti arba atsargiai įkąsti. Tokioje situacijoje svarbiausia naudoti servetėles ir nelaižyti pirštų, net jei pica labai skani.

Tačiau restorane su formalia atmosfera arba oficialiame renginyje pica valgyti įprasta peiliu ir šakute. Tai leidžia gražiai supjaustyti gabalėlį į mažesnes porcijas ir išvengti nepatogių situacijų, susijusių su lipniu sūriu arba padažu, kuris gali lašėti. Toks patiekimo būdas rodo pagarbą aplinkiniams ir gerų manierų laikymąsi.

Bet kuriuo atveju, nepriklausomai nuo vietos, nereikėtų susukti picos gabalėlio į didelį ritinį, nepalikti padažo dėmių ant veido ar rankų ir stengtis pernelyg neaptarinėti valgymo proceso, ypač garsiai, kas kiek suvalgė. Skani pica vienija žmones, bet etiketas padeda išlaikyti malonią atmosferą net ir per tokį, atrodytų, paprastą malonumą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...