Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Duonos kepalas už septynis eurus, „Coca Cola“ už penkis: tikras kainų šokas „Eurovizijos“ gerbėjams Šveicarijoje

2 min. skaitymo

Viena iš pirmųjų asociacijų, išgirdus žodį Šveicarija, yra didelės kainos. Tikriausiai daugelis yra girdėję, kad kainos šioje šalyje gerokai viršija ne tik Lietuvos, bet ir Europos vidurkį, o tautiečiai, jau apsilankę Šveicarijoje, raginami rinktis pigiausias parduotuves ir kavines, rašo portalas Lrytas.lt.

Paprasti palyginimai – jei Lietuvoje pienas kainuoja kiek daugiau nei eurą, tai Šveicarijoje – du.

Bazelyje makaronai kainuoja apie du eurus. Kita vertus, Lietuvoje galima rasti ir pakuočių, kurios kainuoja pigiau nei eurą arba 1,20 euro.

Šveicarijoje penkiolika kiaušinių kainuoja daugiau nei penkis eurus, o šviežiai keptos duonos bagetė – nuo keturių iki septynių eurų. Lietuvoje kiaušiniai kainuoja apie 2-3 eurus, o šviežios duonos bagetę galima nusipirkti maždaug už 2 eurus.

Kavinėse ir baruose padėtis šiek tiek kitokia. Ten kainų skirtumas tikrai „kosminis”.

Maisto vagonėliai ir greitojo maisto užkandinės yra šiek tiek pigesnė alternatyva, nors pavalgysite už maždaug tiek pat, kiek įprastoje lietuviškoje kavinėje.

Kebabai – apie keturiolika, McDonald’s, KFC kompleksas – apie šešiolika, mėsainiai maisto furgonuose – kiek daugiau nei aštuoniolika.

Bazelyje yra daug vidaus erdvių, užpildytų prekystalių, kuriuose siūlomas maistas iš viso pasaulio. Tai alternatyva tiems, kurie nori šiek tiek sutaupyti, tačiau tai taip pat nėra labai pigu.

Populiarus gėrimas šiose vietose – Coca-Cola, kainuojanti daugiau nei penkis eurus; tradicinis meksikietiškas taco kainuoja beveik dešimt eurų; sumuštinis – apie penkiolika eurų; o patiekalas su keptomis daržovėmis ir mėsa – beveik keturiasdešimt eurų.

Brangiausia kategorija – kavinės ir restoranai. Alus baruose kainuoja apie septynis eurus, kokteiliai – nuo penkiolikos iki dvidešimties.

Neįmantrioje, bet gerai vertinamoje kavinėje mėsainis, keptos bulvytės ir gėrimas su specialiu pasiūlymu, kuris turėtų būti pigesnis, pietums kainuoja keturiasdešimt du eurus.

Miesto centre Cezario salotos kainuoja trisdešimt du eurus, žuvies patiekalas – dešimčia eurų daugiau, o tradicinis Vienos šnicelis – beveik septyniasdešimt eurų.

Šaltinis: la.lv

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus