Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku
Maistas / Gėrimai

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Stiklinė puode
Dalintis

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į puodą, užpylė vandeniu ir įdėjo stiklinę. Buvo tikrai netikėta sužinoti, kodėl ji taip daro. Noriu pasidalinti šia paslaptimi su jumis.

Neseniai buvau pas močiutę virtuvėje ir ten paruošė žąsį dideliame puode. Ji įpylė vandens ir, netikėtai, įdėjo stiklinę į puodą! Tai mane gerokai nustebino. „Kodėl stiklinė?“ – paklausiau. Močiutė nusišypsojo ir sakė, kad viskas taps aišku, kai procesas prasidės.

Po 20 minučių puode pasigirdo tylus „klak“ – stiklinė pradėjo barškėti į puodo dugną. Močiutė priėjo, nuėmė putas ir sumažino ugnį iki minimumo.
„Dabar žiūrėk, kaip tai veikia“, – pasakė ji.

Močiutės paaiškinimas buvo toks: kad mėsa išliktų sultinga, jos negalima virti verdančiame, nerimstančiame vandenyje. Per aukšta temperatūra padaro mėsą sausa ir kieta, o visi vertingi maistingieji elementai išeina į sultinį.

Stiklinė puode veikia kaip paprastas, bet genialus termometras. Kai vanduo pradeda virti, stiklinė pradeda barškėti – tai ženklas sumažinti ugnį.

Ant silpniausios ugnies mėsa lėtai troškinasi, išlieka minkšta ir sultinga, o sultinys gaunasi skaidrus, turtingas ir be perteklinių riebalų.

 

Naudingi patarimai virtuvėje

  • Temperatūros kontrolė: jei neturite stiklinės, galite naudoti kiaurasamtį šaukštą – kai sultinys pradeda aktyviai virti, sumažinkite ugnį taip, kad sultinys vos judėtų. Šis principas tinka visų rūšių mėsai.
  • Aromatingas sultinys: norėdami turtingesnio skonio, įdėkite sultiniui salierų šaknį, morką ir visą svogūną su lukštu – tai suteiks gražią auksinę spalvą.
  • Mėsa be perteklinių riebalų: atvėsinkite sultinį ir nuimkite susikaupusį riebalų sluoksnį šaukštu.

Mėsos minkštinimas: norėdami, kad mėsa būtų minkštesnė, prieš virimą pamirkykite ją silpname druskos arba acto vandenyje 1–2 valandas. Tai padeda išsklaidyti skaidulas ir pašalinti specifinį laukinių kiaulių kvapą.

Tikiuosi, šis triukas pravers jūsų virtuvėje! Jei norėtumėte daugiau naudingų patarimų, praneškite!

Išvada

Šis paprastas, tačiau itin efektyvus triukas – stiklinės įdėjimas į puodą verdant mėsą – leidžia lengvai kontroliuoti virimo temperatūrą ir išvengti pernelyg intensyvaus virimo. Dėl to mėsa išlieka sultinga, minkšta ir nepraranda savo natūralaus skonio, o sultinys būna skaidrus, aromatingas ir be perteklinių riebalų. Tokia virimo technika ypač vertinga ruošiant didesnius mėsos gabalus, kuriuos norisi išlaikyti kuo skanesnius ir vertingesnius.

Be to, papildomi patarimai, kaip naudoti prieskonius ar minkštinti mėsą, suteikia dar daugiau galimybių mėgautis puikiai paruoštu patiekalu. Šis tradicinis močiutės metodas yra puikus pavyzdys, kaip patirtis ir išmintis virtuvėje gali padėti pasiekti profesionalius rezultatus net paprastomis priemonėmis. Rekomenduojame išbandyti šį triuką kiekvienam, norinčiam gaminti skaniai ir sveikai!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...