Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės
Maistas / Gėrimai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Naminiai varškės sūreliai
Dalintis

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie naminiai varškės sūreliai – tikras skonių šedevras, kurio niekada nebenorėsite keisti į pirktinius. Švelnūs, kreminiai ir maloniai saldūs, jie puikiai tiks tiek rytui su kava, tiek kaip skanus užkandis ar desertinis patiekalas. Pasiruoškite savo virtuvę užpildyti gardžia varškės aromato bangą ir pradėkite gaminti jau šiandien!

Ingredientai:

Varškės masei:

  • 400 g riebios varškės (geriausia 9 %)
  • 50 g minkšto sviesto
  • 2–3 valg. šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
  • 1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Papildomai (nebūtina, bet labai tinka):

  • 1–2 valg. šaukštai grietinėlės arba kondensuoto pieno (sklandžiai masei)
  • Šiek tiek smulkintų riešutų, džiovintų vaisių arba uogienės vidui

Šokoladiniam glaistui:

  • 150 g juodo arba pieniško šokolado
  • 2 valg. šaukštai kokosų aliejaus arba sviesto (sklandesniam glaistymui)

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite varškės masę:
    • Sutrinkite varškę su sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki vientisos, kreminės masės. Galite naudoti trintuvą, rankinį blenderį arba maisto smulkintuvą.
    • Jei norite švelnesnės konsistencijos – įpilkite šaukštą grietinėlės arba kondensuoto pieno.
  2. Formuokite sūrelius:
    • Rankomis arba šaukštu suformuokite nedideles pailgas „plytelėles“.
    • Norite įdaro? Įdėkite į vidų šiek tiek uogienės, riešutų ar džiovintų vaisių.
    • Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir dėkite į šaldiklį 20–30 minučių, kad sukietėtų.
  3. Pasigaminkite glaistą:
    • Ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi arba sviestu virš garų arba mikrobangėje (palaipsniui, kad nesviltų).
    • Leiskite šiek tiek atvėsti, bet kad liktų skystas.
  4. Glaistykite sūrelius:
    • Išimkite sustingusius sūrelius ir šakutės ar iešmelio pagalba panardinkite į šokoladą.
    • Dėkite atgal ant kepimo popieriaus. Galite apibarstyti smulkintais riešutais, kokosų drožlėmis ar džiovintomis uogomis.
  5. Sustingimas:
    • Dėkite į šaldytuvą bent 1 valandai, kol glaistas sustings. Galite laikyti ir šaldiklyje – taps tarsi varškės ledinukai.

Patarimai:

  • Jei norite mažiau saldžių – sumažinkite cukraus kiekį arba naudokite medų.
  • Norite sportiško varianto? Dalis varškės gali būti pakeista graikišku jogurtu ir įdėta šaukštas baltymų miltelių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...

Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...