Grybų šaldymas, skirtingai nei daržovės ir vaisiai, turi savo ypatybes. Išsiaiškinkime, kaip juos teisingai užšaldyti.
Kaip teisingai užšaldyti grybus?
Visų pirma, verta paminėti, kad grybai turėtų būti imami švieži, jauni ir tankūs. Prieš užšaldant jie nuvalomi nuo nešvarumų ir šiukšlių, kai kurioms rūšims pašalinama oda (pavyzdžiui, vėdrynai). Tada grybai kelis kartus nuplaunami šaltu vandeniu.
Švarūs švieži grybai, sveiki arba perpjauti per pusę, dedami į šaldiklį ant lygaus paviršiaus ir užšaldomi. Šaldyti grybai supakuojami į šaldymo maišelius.
Be to, užšaldyti galite virtus (virtus apie 5 min.), troškintus ar keptus grybus. Šis pasirinkimas tinka grybams, kurie turi „neprekinę“ išvaizdą.
Šaldytus grybus žiemai galima laikyti -18 °C temperatūroje iki metų. Atitirpinę grybus, nedelsdami sunaudokite juos ir jokiu būdu nepalikite vėlesniam sunaudojimui šaldytuve. Grybai turėtų būti atšildyti palaipsniui, perkeliant iš šaldiklio į šaldytuvą.
Parašyti komentarą