Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip teisingai užšaldyti grybus: paprasti patarimai
Maistas / Gėrimai

Kaip teisingai užšaldyti grybus: paprasti patarimai

Šaldyti grybai
Dalintis

Grybų šaldymas, skirtingai nei daržovės ir vaisiai, turi savo ypatybes. Išsiaiškinkime, kaip juos teisingai užšaldyti.

Kaip teisingai užšaldyti grybus?

Visų pirma, verta paminėti, kad grybai turėtų būti imami švieži, jauni ir tankūs. Prieš užšaldant jie nuvalomi nuo nešvarumų ir šiukšlių, kai kurioms rūšims pašalinama oda (pavyzdžiui, vėdrynai). Tada grybai kelis kartus nuplaunami šaltu vandeniu.

 

Grybų ilgai mirkyti nereikėtų, nes kempinių grybų kepurėlės greitai sugeria vandenį, kuris vėliau šaldiklyje virs ledu.

Švarūs švieži grybai, sveiki arba perpjauti per pusę, dedami į šaldiklį ant lygaus paviršiaus ir užšaldomi. Šaldyti grybai supakuojami į šaldymo maišelius.

Be to, užšaldyti galite virtus (virtus apie 5 min.), troškintus ar keptus grybus. Šis pasirinkimas tinka grybams, kurie turi „neprekinę“ išvaizdą.

Šaldytus grybus žiemai galima laikyti -18 °C temperatūroje iki metų. Atitirpinę grybus, nedelsdami sunaudokite juos ir jokiu būdu nepalikite vėlesniam sunaudojimui šaldytuve. Grybai turėtų būti atšildyti palaipsniui, perkeliant iš šaldiklio į šaldytuvą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...