Nusibodo pirkti beskonio ir „plastmasinio“ skonio pomidorus? Norite būti tikri, kad ant jūsų stalo – tik natūralūs ir sveiki produktai? Yra paprastas būdas, leidžiantis vos pažvelgus į pomidorą nustatyti, ar jis buvo tręštas chemikalais. Šį metodą naudoja patyrę sodininkai, agronomai ir net biologai. Aptarsime vieną esminę savybę, kurios niekada nerasite natūraliai užaugintame pomidore.
Kaip pasirinkti pomidorus be „chemijos“?
Ekspertai rekomenduoja paliesti vaisius prieš dedant juos į krepšelį. Pakanka pomidorą šiek tiek išspausti. Jei daržovė kieta, kaip ir kiti vaisiai, tai 100%, kad auginant buvo įdėta chemikalų. Tokių pomidorų geriau nepirkti. Kokybiški pomidorai yra minkšti. Paspaudus oda šiek tiek suglemba ir švelniai „atšoka”.
Dar vienas iškalbingas natūralaus produkto požymis – išvaizda. Pomidorai be chemijos dažnai būna netobulos formos, skirtingo dydžio ir spalvos. Natūralus produktas turi malonų aromatą, kurį galima užuosti iš toli.
Parašyti komentarą