Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Žiemos kava: pasigaminkite tobulą kavą su slaptu ingredientu
Maistas / Gėrimai

Žiemos kava: pasigaminkite tobulą kavą su slaptu ingredientu

Kava su imbieru
Dalintis

Kava verdama su įvairiausiais prieskoniais: pipirais, cinamonu, gvazdikėliais ir kt. Tačiau ne visi žino gaivinančio gėrimo su imbiero šaknimi receptą. Tokia kava nesigauna aštri. Pastebimai sustiprėja gaivinantis gėrimo poveikis. Atskleidžiamos gydomosios savybės. Kaip ją pasigaminti namuose?

KAVA SU IMBIERU

Įdėję šiek tiek imbiero, kai ruošiate kavą, galite žymiai sustiprinti tonizuojantį poveikį. Dėl to gėrimas:

  • paruošia smegenis aktyviam darbui;
  • sumažina apetitą;
  • greičiau sušildo.

Papildomai. Kava su imbieru skystina kraują, mažina pykinimą ir stimuliuoja žarnyno veiklą. Kartu gerėja medžiagų apykaita, pagerėja organizmo maisto pasisavinimas. Gėrimas padės esant miego sutrikimams, normalizuos emocinę būseną ir padidins atsparumą stresinėms situacijoms.

Taip pat gerėja blogojo cholesterolio lygis, stiprėja kraujagyslių sienelės, pagerėja odos ir plaukų būklė, organizme nutinka daug naudingų ir malonių dalykų. Tačiau tokio gėrimo nereikėtų išgerti daugiau nei 2-3 puodelius per dieną.

KAIP PASIGAMINTI TOKIĄ KAVĄ NAMUOSE?

Lengviausias būdas – į puodelį užplikytos kavos įberti šaukštą tarkuoto imbiero. Tačiau tiems, kurie nori pasigaminti tikrą žiemišką kavą su imbieru ir cinamonu, pateikiame receptą.

  1. 1 cinamono lazdelę užpilkite verdančiu vandeniu ir įdėkite 1 arbatinį šaukštelį tarkuotos imbiero šaknies.
  2. Uždenkite, leiskite įsigerti ir atvėsti, tada nukoškite užplikykite kavą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Arvydas
Arvydas
prieš 6 mėnesių

Skanų ir sveiką proto ribose

Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...