Yra keletas paprastų gudrybių, kurios padės išsaugoti užaugintus ar parduotuvėje pirktus česnakus. Daugelis žmonių, laikydami česnaką, susiduria su problema: daržovė supūva nesulaukus net pavasario, o kartais neišlaikoma net iki Naujųjų metų.
Kaip laikyti česnakus?
Išimdami daržovę iš šaldytuvo, tikimąsi į patiekalą įdėti aromatingo ir sultingo ingrediento, tačiau realiai gauna supuvusį ar apdžiūvusį produktą.
- Kad česnakai be problemų būtų laikomi bent iki pavasario, prieš dedant juos saugoti reikia suvynioti į maistinę plėvelę.
- Šalia padėti druskos. Druska apsaugos česnaką nuo puvimo. Natrio chloridas sugers drėgmės perteklių, todėl česnakai ilgai išliks kvapnūs ir sultingi.
- Kitas įdomus ir efektyvus būdas – česnaką laikyti svogūnų lukštuose. Kai kurios šeimininkės iš pradžių daržovę apvolioja miltuose, o tada suberia į stiklainį ir sandariai užsuka. Taigi nei pelėsis, nei puvinys neužpuls.