Jei kepimo metu aliejus pradeda „spragyti“, tai sukelia daug nepatogumų. Tačiau geras aliejus su teisingu gaminimo būdu neturėtų taškytis į visas puses.
Kokios klaidos galėjo būti padarytos?
Naudojant pigų ir žemos kokybės aliejų
Siekiant užtikrinti tinkamą kepimo lygį, aliejus turi būti aukštos kokybės. O pigiame gaminyje gali būti pašalinių priemaišų. Todėl maisto ruošimui turėtumėte naudoti patikrintą produktą.
Indų temperatūra
Daugelis žmonių yra įpratę plauti keptuvę prieš maisto gaminimą. Dėl šios priežasties ant indų lieka drėgmės pėdsakų. Todėl pirmiausia reikia išdžiovinti keptuvę ir tik tada pradėti kepti.
Produktai
Ne visi žino, kad pirmą nuplovus daržoves ar mėsa, juos reikia nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir tik tada kepti. Jeigu tai padarysite, daugiau niekada aliejus nesitaškys.