Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Apelsinai: kaip pasirinkti saldžiausius ir sultingiausius vaisius?
Maistas / Gėrimai

Apelsinai: kaip pasirinkti saldžiausius ir sultingiausius vaisius?

Sultingi apelsinai
Dalintis

Kaip išsirinkti saldžiausią, sultingiausią, skaniausią apelsiną parduotuvėje? Tiesą sakant, viskas gana paprasta: tereikia atkreipti dėmesį į keletą ženklų.

Kaip išsirinkti geriausius apelsinus?

Jei apelsinas vis dar turi žalią šakelę, tai labai geras ženklas: tai reiškia, kad jis šviežias ir labai sultingas. Apelsinai be šakelės viduje dažniausiai būna sausesni. Be to, yra dvi bendros apelsinų formos: apvalios ir ovalios. Geriau rinkitės antrąjį: toks apelsinas bus saldesnio minkštimo. Apvalus apelsinas puikiai tinka šviežioms sultims.

Skanus apelsinas

Kitas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra vadinamoji „bamba“. Ji gali būti šiek tiek pravira. Jei taip yra, tada toks apelsinas bus padalintas viduje į kelias dalis („mažas apelsinas” pagrindinio apelsino viduje), dėl to minkštimo nebus labai daug ir jis gali būti sausas. Be to, tokio apelsino viduje yra daug baltų gyslų.

Todėl rekomenduojama rinktis apelsiną su „uždara bamba”. Tokio vaisiaus viduje bus vientisas, sultingas minkštimas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...