Kaip išsirinkti saldžiausią, sultingiausią, skaniausią apelsiną parduotuvėje? Tiesą sakant, viskas gana paprasta: tereikia atkreipti dėmesį į keletą ženklų.
Kaip išsirinkti geriausius apelsinus?
Jei apelsinas vis dar turi žalią šakelę, tai labai geras ženklas: tai reiškia, kad jis šviežias ir labai sultingas. Apelsinai be šakelės viduje dažniausiai būna sausesni. Be to, yra dvi bendros apelsinų formos: apvalios ir ovalios. Geriau rinkitės antrąjį: toks apelsinas bus saldesnio minkštimo. Apvalus apelsinas puikiai tinka šviežioms sultims.
Kitas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra vadinamoji „bamba“. Ji gali būti šiek tiek pravira. Jei taip yra, tada toks apelsinas bus padalintas viduje į kelias dalis („mažas apelsinas” pagrindinio apelsino viduje), dėl to minkštimo nebus labai daug ir jis gali būti sausas. Be to, tokio apelsino viduje yra daug baltų gyslų.
Todėl rekomenduojama rinktis apelsiną su „uždara bamba”. Tokio vaisiaus viduje bus vientisas, sultingas minkštimas.
Parašyti komentarą