Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kinijos chemikai išsiaiškino, kokioje temperatūroje teflonas tampa pavojingas sveikatai

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Įkaitinus keptuvę iki 260 laipsnių, ji lieka sveika. O 350 laipsnių temperatūroje teflonas pradeda porėti, tada suirusios medžiagos darosi pavojingos žmogui.

Teflonas gali būti pavojingas sveikatai

Eksperimentą atliko Pekino žemės ūkio universiteto magistrantūros chemikai. Jie nustatė temperatūrą, kurioje tefloniniai indai gali tapti toksiški.

Prieš pradėdami kaitinti indus, ekspertai pasvėrė tefloninius indus. Jei vėliau jis prarado svorį, tada nelimpanti danga buvo „išgarinta”.

Jei keptuvė buvo įkaitinta iki 260 laipsnių, ji liko nepažeista. O 350 laipsnių temperatūroje teflono masė pradėjo porėti ir mažėti, nors ir nedaug (apie 0,05 gramo).

Medžiagos, suyrančios veikiant temperatūrai, yra toksiškos žmonėms. Dėl tokio poveikio gali būti išprovokuota plaučių emfizema ir kitos ligos.

Eksperimento autoriai patikslino, kad ruošiant maistą, temperatūra neviršija 260 laipsnių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus