Margarinas yra nebrangus, tačiau turi tas pačias savybes kaip ir sviestas. Tačiau ne visi skuba naudoti margariną. Tam yra gana svarių priežasčių, kurias patvirtina ir virtuvės šefai, ir konditeriai.
Margarinas ar sviestas?
Margarinas turi ir teigiamų pusių, ir trūkumų. Produktas buvo specialiai sukurtas pyragams ir vyniotiniams gaminti. Konsistencija ir išvaizda būna aukščiausios klasės.
Margarinas ruošiamas sumaišant daugybę medžiagų su aliejumi, įskaitant palmių aliejų, kurio daugelis mitybos specialistų rekomenduoja vengti.
Patyrę virėjai mano, kad kepimas su sviestu vis tiek yra geresnis. Jie atkreipia dėmesį, kad toks kepinys neturi rūgštingumo, būdingo maistui su transriebalais. Taigi, virtuvės šefų teigimu, ir skonis tampa geresnis, be to sveikatai nepakenksite.
Parašyti komentarą