Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dirvožemio rūgštingumo nustatymas naudojant raudonuosius kopūstus

1 min. skaitymo

Kaip žinia, derlius, kurį galima nuimti, yra tiesiogiai susijęs su dirvožemio rūgštingumu. Yra vienas įdomus metodas, kuris padės nustatyti šį rodiklį nenaudojant lakmuso popierėlių. Ko prireiks? Tik kelių raudonojo kopūsto lapų.

Dirvožemio rūgštingumo nustatymas

Pirmiausia paimkite šaukštą dirvožemio, kurio rūgštingumą planuojate nustatyti.

Jį užpilkite 250 ml vandens. Svarbu: vanduo turi būti filtruotas.

Palikite gautą ruošinį 10 minučių, o tuo tarpu paruoškite raudonųjų kopūstų sultis. Sulčių reikia labai nedaug – 1 valgomasis šaukštas.

Norint išspausti sultis, reikia smulkiai sukapoti lapus arba sutarkuoti smulkia tarka, o paskui sumalti (nepridėjus druskos). Procedūrą atlikite su pirštinėmis, kad nesusiteptumėte rankų.

Dabar galite filtruoti dirvožemio infuziją per storą marlę ar audinį. Įlašinkite 3-4 lašus kopūstų sulčių, išmaišykite ir palikite 2 min.

Jei tirpalas parausta, dirvožemis yra rūgštus. Žalias tirpalas rodo, kad dirvožemis yra neutralus, o mėlyna – šarminis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus