Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl geltonuoja baklažanų lapai?

1 min. skaitymo

Deja, bet pasitaiko, kad baklažanų lapai pagelsta ir susisuka. Sužinokite, kokios gali būti to priežastys.

 

Geltonuojantys baklažanų lapai

Baklažanų lapai gali pagelsti dėl maistinių medžiagų trūkumo, netinkamo laistymo, ligų ir kenkėjų sukeltų pažeidimų.

Jei augalui trūksta azoto, pageltimas plinta iš apačios į viršų. Palaipsniui jis pasiekia viršutinius lapus ir lapai nukrenta. Trūkstant azoto, tolygiai gelsta visa lapų plokštelė, beveik nesiformuoja žiedai, plonėja stiebas, gali pagelsti visas augalas.

Trūkstant magnio, nukenčia šaknų sistema, tada gelsta apatiniai lapai tarp gyslų, o gyslos lieka žalios. Gali atsirasti oranžinių dėmių. Tokiu atveju augalą reikia maitinti magniu. Į 10 litrų vandens įberkite 10 g magnio sulfato, ištirpinkite ir supilkite po augalu.

Problema gali kilti ir dėl netinkamo laistymo, kai karštu oru ant baklažanų lapų patekę vandens lašai nudegina augalą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Agne-B
AutoriusAgnė
Sekti:
KAIPKADA.LT portalo santykių ir psichologijos straipsnių autorė, turinti gilias žinias apie žmogaus emocijas, santykių dinamiką ir psichologinius aspektus. Mano tikslas – padėti žmonėms geriau suprasti save ir kitus, suteikti praktinių patarimų, kaip kurti sveikus ir harmoningus santykius, bei išspręsti kasdienius psichologinius iššūkius.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus