Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Įvardytos geriausios ir blogiausios duonos rūšys, kurios turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Įvardytos geriausios ir blogiausios duonos rūšys, kurios turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje

Duonos rūšys
Dalintis

Kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje svarbu visiems, bet ypač žmonėms, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu ir tiems, kurių organizmas negali pagaminti pakankamai insulino – hormono, reguliuojančio cukraus kiekį kraujyje.

Atsižvelgiant į tai, kad duona yra vienas populiariausių maisto produktų, ekspertai įvardijo geriausias ir blogiausias rūšis, kurios turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje.

Duonos rūšys ir cukraus kiekis

Blogiausia duonos rūšis, pasak ekspertų, yra pagaminta iš rafinuotų angliavandenių, pavyzdžiui, baltųjų miltų.

Specialistai aiškina, kad perdirbant grūdus, iš kurių gaminami balti miltai, suminkštėja jų tekstūra, tačiau taip pat pašalinamos skaidulinės medžiagos, vitaminai ir mineralai, todėl iš jų pagaminta duona pasižymi didesniu glikemijos indeksu.

Ypač pavojingi produktai su pridėtiniu cukrumi, nes jie labai padidina cukraus kiekį kraujyje. Rekomenduojama vietoj baltos duonos rinktis viso grūdo duoną.

Specialistai teigia, kad ruginė duona yra geriausia duonos rūšis, atsižvelgiant į jos poveikį cukraus kiekiui kraujyje.

Be to, galite pabandyti kepti duoną patys, naudodami mažai angliavandenių turinčius miltus ir nenaudodami dirbtinių ingredientų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Išsprogusios venos

Staiga išryškėjusios venos: kada tai tik kosmetinė problema, o kada – signalas kreiptis į gydytoją?

Pastebėjote ant kojų, rankų ar kitos kūno vietos naują, ryškų kraujagyslių tinklą...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...