Žuvis laikoma organizmui naudingų omega-3 riebalų rūgščių šaltiniu. Dauguma ekspertų pabrėžia, kad šis produktas turėtų būti įtrauktas į mitybos racioną. Šiame straipsnyje aptarsime riebios žuvies vartojimo privalumus ir trūkumus.
Kokia riebios žuvies nauda?
Žuvis ir kitos jūros gėrybės yra pagrindinis sveikųjų omega-3 rūgščių šaltinis, be to, jose gausu kitų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitamino D ir seleno, daug baltymų ir mažai sočiųjų riebalų.
Tyrimų duomenimis, žuvies valgymas teigiamai veikia širdį ir kraujotakos sistemą.
Šiame produkte esančios omega-3 rūgštys apsaugo širdį nuo nepastovių ir galimai mirtinų širdies ritmo sutrikimų atsiradimo. Jos taip pat mažina kraujospūdį ir širdies susitraukimų dažnį bei gerina kraujagyslių funkciją.
Riebios žuvys:
- silkė;
- lašiša;
- sardinės;
- šprotai;
- upėtakis;
- skumbrė.
Kuo galima pakeisti riebią žuvį?
Specialistai rekomenduoja riebią žuvį pakeisti balta žuvimi. Tai gali būti jūros ešerys, jūros lydeka, otas, paltusas, tačiau jose yra mažiau sveikųjų rūgščių nei riebiose žuvyse.
Parašyti komentarą