Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Paprikos sveikesnės, nei manėte iki šiol: štai 3 priežastys, kodėl verta jas valgyti
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Paprikos sveikesnės, nei manėte iki šiol: štai 3 priežastys, kodėl verta jas valgyti

Saldžiosios paprikos
Dalintis

Jei mėgstate į patiekalus ir salotas dėti saldžiąsias paprikas, neabejotinai gaunate iš jų daug naudos. Šioje daržovėje itin gausu vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų. Daržovės yra labai svarbi kasdienės mitybos dalis, todėl įsitikinkite, kad jų valgote pakankamai.

Paprikose gausu vitamino C

Daugelis daržovių gali suteikti naudos sveikatai, tačiau paprikos yra geriausias pasirinkimas dėl unikalaus jose esančių maistinių medžiagų rinkinio. Visų pirma šiose daržovėse gausu karotinoidų ir antioksidantų.

Saldžiosiose paprikose taip pat gausu vitamino C, o jo vartojimas su maistu yra labai svarbus, nes organizmas šio junginio negamina. Vos vienoje raudonųjų paprikų porcijoje yra 190 miligramų vitamino C, t. y. daugiau nei 100 % rekomenduojamos paros normos.

Vitaminas C svarbus imuninei sistemai palaikyti ir yra atsakingas už apsaugą nuo ligas sukeliančių virusų ir bakterijų. Be to, ši medžiaga taip pat naudinga odai, nes atlieka svarbų vaidmenį formuojantis kolagenui ir padeda apsaugoti akis nuo laisvųjų radikalų žalos, kuri yra pagrindinė kataraktos priežastis.

Vitamino C taip pat reikia norint įsisavinti geležį.

Saldžiųjų paprikų valgymas

Paprikose yra vitamino A

Viena porcija paprikų gali suteikti 26 % vitamino A paros normos, o šis junginys būtinas regėjimui ir sveikoms viso organizmo gleivinėms palaikyti. Taigi vitaminas A padeda kvėpavimo, virškinimo ir šlapimo takų, taip pat nosies ir akių sistemoms.

Vitaminas B6

Galbūt nesupratote, bet paprastosios paprikos gali suteikti ketvirtadalį vitamino B6 paros poreikio. Šis vitaminas organizme sąveikauja su daugeliu kitų medžiagų, įskaitant geležį, magnį ir folio rūgštį. Dėl šio junginio kūno ląstelės gali gaminti energiją iš baltymų, riebalų ir angliavandenių.

Be to, vitaminas B6 taip pat svarbus raudoniesiems kraujo kūneliams, kurie yra imuninės sistemos dalis ir reikalingi apsisaugoti nuo virusų ir mikrobų, susidaryti. Šis junginys taip pat palaiko sveiką nervų funkciją ir gamina neurotransmiterius, kurie perduoda pranešimus į smegenis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Gi vi
Gi vi
prieš 5 mėnesių

Kiek gramų sudaro vieną porciją?

Panašūs straipsniai
Sveiki nagai

Vertikalios linijos ant nagų po 40-ies: normalus senėjimo požymis ar pavojaus signalas?

Ar kada nors pastebėjote, kad bėgant metams ant jūsų nagų atsirado neryškios,...

Stulbinantis prieskonis

Galingas prieskonis, natūraliai reguliuojantis cukraus kiekį kraujyje, trigliceridus ir cholesterolį

Tarp sėklų, kurios paliko pėdsaką natūraliosios medicinos istorijoje, nedaugelis yra tokios universalios...

Stresas ir gyvenimo kokybė

Šie keturi įpročiai trumpina gyvenimą: mokslininkų išvados nustebins

Ar manote, kad gyvenimo trukmę lemia tik paveldimumas? Nauji tyrimai rodo, kad...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...