Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Restoranuose naudojami triukai: kaip pagerinti keptų bulvių skonį
Maistas / Gėrimai

Restoranuose naudojami triukai: kaip pagerinti keptų bulvių skonį

Labai skanios bulvės keptos aliejuje
Dalintis

Gudrybės arba triukai, kurias naudojasi restoranų šefai arba virėjai kepdami bulves. Keptas bulves galima vadinti tobulu patiekalu, ir jas moka pagaminti visi. Tačiau, kaip jas padaryti dar skanesnes. Yra keletas būdų.

Taukai ir svogūnai

Šis kepimo būdas žinomas jau seniai. Dėl jo patiekalas tampa dar aromatingesnis, skanesnis ir sotesnis. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite taukus, pakepinkite svogūną, tada sudėkite bulves.

Ypatingo skonio bulvės

Sviestas ir žolelės

Šis produktų derinys idealiai tinka bulvėms. Jis padės skonį padaryti rafinuotą ir suptilų. Pirmiausia apkepkite bulves. Tuo pat metu atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą su žolelėmis ir česnaku, kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies, tada sudėkite į bulves ir sumaišykite.

Prieskoniai

Prieskoniai tradiciškai dedami pabaigoje, likus kelioms minutėms iki patiekalo paruošimo. Jei tai padarysite per anksti, jie sudegs ir nesuteiks jokio skonio.

Sėkmingi deriniai bulvėms:

  • ciberžolė, imbieras, česnakas ir karis;
  • visų rūšių paprikų mišinys;
  • druska ir muskato riešutas;
  • Provanso žolelių mišinys;
  • saliero šaknis, džiovintos morkos, krapai ir petražolės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...