Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Puikiai tinka sumuštiniams: burnoje tirpstančio vištienos kepenėlių pašteto receptas
Maistas / Gėrimai

Puikiai tinka sumuštiniams: burnoje tirpstančio vištienos kepenėlių pašteto receptas

Puikaus skonio vištienos kepenėlių paštetas
Dalintis

Daugelis žmonių mieliau perka parduotuvėje paruoštą paštetą ir nesusimąsto, kad naminis bus ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis. Kaip paruošti subtilų ir burnoje tirpstantį paštetą, kuris puikiai tinka sumuštiniams?

Naminio vištienos kepenėlių pašteto receptas

Ingredientai:

Vištienos filė – 300 g;
Vištienos kepenėlės – 500 gramų;
Svogūnas – 1 vnt.;
Sviestas – 100 gramų;
Augalinis aliejus – 30 mililitrų;
Grietinėlė – 60 mililitrų;
Druska ir juodieji pipirai – pagal skonį;

Paruošimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite kubeliais.
  2. Svogūnus nulupti ir supjaustyti bet kokiu patogiu būdu.
  3. Kepenėles reikėtų išvalyti ir nuplauti.
  4. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį svogūnus, vištieną ir kepenėles.
  5. Uždenkite keptuvę dangčiu, įkaitinkite ant silpnos ugnies ir troškinkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  6. Kai svogūnai suminkštės, į keptuvę supilkite grietinėlę, išmaišykite ir užvirinkite.
  7. Tada nukelkite nuo ugnies, pasūdykite ir papipirinkite. Keptuvės turinį ir visus ingredientus perkelkite į maišytuvo dubenį.
  8. Sudėkite sviestą ir kruopščiai plakite, kol gausite vientisą masę.
  9. Paruoštą paštetą reikia atvėsinti, sudėti į sandarų indą ir padėti į šaldytuvą.
  10. Kai jis atvės, galima gaminti skanius sumuštinius.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...