Šiame straipsnyje dalijamės senoviniu metodu, kuris padės jums nustatyti dirvožemio rūgštingumą be jokių lakmuso popierėlių.
Senovinis rūgštingumo nustatymo metodas
Sutrikus dirvožemio rūgštingumo pusiausvyrai, daugelis augalų pradeda prastai vystytis, žydėti ir brandinti vaisius.
Žinoma, tikslius dirvožemio rūgštingumo parametrus galima nustatyti tik naudojant specialų prietaisą. Tačiau yra vienas senas metodas, kuris padės jums, neišleidžiant nei daug pinigų nei laiko, orientuotis teisinga linkme.
Kaip nustatyti rūgštingumą?
Nuskinkite keletą lapų nuo serbentų krūmo arba vyšnios medžio. Jums reikės 5-6 lapų. Sudėkite juos į stiklinę ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite juos taip, kol vanduo visiškai atvės.
Tada ištraukite lapus iš stiklinės ir į ją įdėkite savo pasirinkto dirvožemio. Gautą „košę” išmaišykite ir šiek tiek palaukite.
Cheminę reakciją pastebėsite pagal pasikeitusią skysčio spalvą. Jei dirvožemis rūgštus, vanduo stiklinėje taps rausvas ar net rudas. Esant neutraliam rūgštingumo lygiui, vanduo taps mėlynas, o esant šiek tiek rūgštesniam – žalias.
Taip šio metodo pagalba galite suprasti, kokio rūgštingumo yra jūsų dirvožemis.
Parašyti komentarą