Pirkėjai dažnai vengia pirkti žuvį iš šaldiklio. Žmonės dažniau pirmenybę teikia gyvoms arba bent atšaldytoms žuvims. Tačiau iš tikrųjų žuvys ne visada būna geriausios kokybės.
Ekspertai pažymėjo, kad laukinės žuvys parduotuvėse neparduodamos gyvos. Akvariumuose yra tik išaugintų ir komercinių žuvų. Perkant tokias žuvis verta patikrinti, ar gyvūnams pakanka deguonies ir ar vanduo nėra drumstas.
Ekspertai pataria rinktis šaldytas žuvis. Svarbiausia, kad jos būtų tinkamai pagautos ir transportuojamos bei laikomos. Geriausia imti tokias žuvis, kurios buvo užšaldytos šoko metodu: iš karto po sugavimo -42 laipsnių temperatūroje. Tokiu atveju išsaugomas jų skonis.
Restoranuose beveik visi patiekalai su žuvimi yra gaminami iš šaldytos žuvies. Ekspertai rekomenduoja pirkti šaldytą žuvį, tačiau atkreipkite dėmesį į laikymo temperatūrą. Ji turėtų būti ne aukštesnė kaip -18 laipsnių.
Geriau rinktis tą, kuri buvo užšaldyta jūroje. Jei gamintojas naudoja šią technologiją, tai bus nurodyta etiketėje. Atkreipkite dėmesį į akis: jos turi būti ne drumstai pilkos, o skaidrios, paaiškino ekspertai.
Parašyti komentarą