Jei norite nustatyti mėsos šviežumą, turėtumėte pirštu paspausti pačią mėsą. Jei ji greitai atsistato, vadinasi, mėsa yra gera bei šviežia.
Taip pat turėtumėte patikrinti kvapą. Atminkite, kad sugedusi mėsa ne visada turi supuvusio produkto kvapą. Aromatas gali būti kitoks. Tačiau jei tai kokybiška ir šviežia mėsa, kvapo bus mažai arba jo visai nebus.
Taip pat turėtumėte apžiūrėti skerdeną. Neturėtų būti pilkų ir patamsėjusių dėmių, gleivių.
Kai kurie žmonės mano, kad mėsą galima ilgai laikyti šaldiklyje. Tačiau tai netiesa.
Kiekvienas produktas turi savo galiojimo laiką. Pavyzdžiui, visas paukštis gali išsilaikyti iki metų, tačiau jei kalbame apie šaldytą maltą mėsą arba raudonos mėsos gabaliukus, jų šaldiklyje turėtumėte laikyti ne ilgiau kaip 4 mėnesius.
Kai mėsa laikoma šaldytuvo lentynoje, ji taip pat negali ilgai išlikti šviežia. Paukštieną galima laikyti šviežią iki dviejų dienų, o kiaulieną – iki penkių.
Maltą mėsą šaldytuvo lentynoje galima laikyti šiek tiek ilgiau nei dvi dienas.
Parašyti komentarą