Purus „Raudonojo aksomo” tortas privers jus įsimylėti jį nuo pirmo kąsnio. Šis gardus desertas su švelniu varškės pagrindu pagamintu kremu yra labai spalvinga JAV konditerijos dovana pasauliui.
Jis buvo ypač mėgstamas XX a. pradžioje. Vėliau raudonasis aksominis pyragas vėl išpopuliarėjo aštuntajame dešimtmetyje ir paplito visame pasaulyje. Dabar be šio torto sunku įsivaizduoti bet kokią šventę.
Raudonasis aksominis pyragas: receptas žingsnis po žingsnio
Pagaminsite per: 2 val. 30 min.
Biskvito ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- 250 g cukraus;
- 350 g miltų;
- 1 arbatinis šaukštelis sodos;
- 1 arbatinis šaukštelis raudonų maistinių dažų;
- 300 mililitrų kefyro;
- 90 mililitrų augalinio aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto;
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Ko reikia kremui:
- 800 gramų kreminio sūrio;
- 160 mililitrų 33 % grietinėlės;
- 80 gramų cukraus pudros;
- pusės citrinos arba 1 laimo žievelės ir sulčių.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Tuo metu į virtuvinį kombainą arba dubenį įmuškite 3 kambario temperatūros kiaušinius ir suberkite 250 g cukraus.
- Plakite vidutiniu greičiu, kol mišinio tūris padvigubės. Tai trunka nuo 3 iki 5 minučių.
- Į mišinį suberkite 350 g miltų, 1 arbatinį šaukštelį sodos ir 1 arbatinį šaukštelį raudono maistinio dažiklio ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Į tešlą supilkite 300 g kefyro ir 90 ml augalinio aliejaus ir plakite nedideliu greičiu. Galiausiai į tešlą įpilkite 1 valgomąjį šaukštą acto, 1 valgomąjį šaukštą krakmolo ir 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.
- 20 cm skersmens skylėtos skardos dugną išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į jį tešlą. Išlyginkite ją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
- Stebėkite, kad viršus nesudegtų. Paruoštą biskvitą atvėsinkite iki kambario temperatūros skardoje. Tada ją išimkite, suvyniokite biskvitą į maistinę plėvelę ir palikite pusantros valandos atvėsti šaldytuve.
- Per tą laiką iki standumo išplakite 800 g šalto kreminio sūrio, 160 ml šaltos riebios grietinėlės ir 80 g cukraus pudros. Tuomet supilkite pusės citrinos sultis ir žievelę ir maišykite, kol viskas tolygiai išsimaišys.
- Nuo atvėsusio biskvito nupjaukite nelygų viršų, bet jo neišmeskite – jo prireiks trupiniams. Tada biskvitą perpjaukite į 3 sluoksnius. Apatinį biskvito sluoksnį dėkite į lėkštę, aptepkite kremu, ant viršaus dėkite antrąjį sluoksnį ir vėl aptepkite kremu. Tada dėkite trečiąjį sluoksnį ir visą tortą aptepkite kremu.
- Nupjautą biskvito viršų sutrupinkite ir pabarstykite juo viršų bei per visą torto perimetrą.
- Paruoštą „Raudonąjį aksomą” dėkite į šaldytuvą, kad kremas įsigertų ir sustingtų kelioms valandoms, o dar geriau – per naktį.
Parašyti komentarą