Sultingi kotletai visada yra gera idėja. Šis skanus patiekalas puikiai tinka ir šventėms, ir kasdieniam maistui. Sultingų kotletų paslaptis – riebi kiauliena, sumalta kartu su jautiena, balta duona ir svogūnais. Vanduo taip pat labai svarbus ir turi būti įmaišytas į maltą mėsą.
Sultingų kotletų receptas šventiniam stalui
Gaminimo laikas: 60 minučių
Sudedamosios dalys:
- 500 g kiaulienos sprandinės;
- 500 g jautienos;
- 5 riekelės duonos;
- 2 svogūnai;
- 1 kiaušinis;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- vanduo;
- augalinis aliejus.
Paruošimas:
- Išmirkykite duoną vandenyje ir sutrinkite ją rankomis dubenyje. Kartu su mėsa ir svogūnais du kartus sutrinkite mėsmale. Pagardinkite druska ir pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
- Maišydami tris kartus įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus vandens, gerai išminkykite maltą mėsą, plakant rankomis, išmetant į orą.
- Formuokite paplotėlius, dėkite juos į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę ir kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies 7-10 min. Tada padidinkite kaitrą ir iš abiejų pusių apkepkite iki rudos plutelės.
Parašyti komentarą