Daugelis žmonių savo virtuvėje turi ketaus keptuvę. Iš šios medžiagos pagaminti indai laikomi patvariais ir labai kokybiškais. Tačiau jei gaminant maistą kepiniai pradeda prilipti prie tokios keptuvės paviršiaus, nereikėtų skubėti išmesti mėgstamų indų.
Yra gudrybė, kuri padės jums pamiršti šią problemą. Jums reikia paimti du produktus: valgomąją druską ir augalinį aliejų.
Pirmiausia įkaitinkite keptuvę, tada į ją įberkite kelis šaukštus druskos. Kepkite druską sausoje keptuvėje. Kai tik druska pakeis spalvą (paruduos), išimkite ją.
Tada į keptuvę supilkite aliejų. Kepkite maistą įprastai.
Kiti sprendimo būdai
Problema dažnai iškyla ir tada, jei kepdami nenaudojate pakankamo kiekio aliejaus arba maistą pradedate kepti ant šalto paviršiaus. Todėl visada pirmiausia įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tik tada pradėkite gaminti maistą.
Be to, maistas pridega, jei keptuvė nebuvo tinkamai išplauta. Patariama po kiekvieno naudojimo kruopščiai pašalinti maisto likučius ir gerai išplauti keptuvę, kad palengvėtų maisto gaminimo procesas.