Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar kada nors valgėte garsiausios pasaulyje bulvių košės: garsaus virtuvės šefo receptas
Maistas / Gėrimai

Ar kada nors valgėte garsiausios pasaulyje bulvių košės: garsaus virtuvės šefo receptas

Skaniausia pasaulyje bulvių košė
Dalintis

Bulvių košė yra klasika. Tačiau net ir tokį gerai pažįstamą garnyrą galima paruošti naujai. Garsiausia pasaulyje bulvių košė turi legendinį autorių – Joelį Robuchoną. Šis žmogus yra daugiausiai titulų „Michelin” gide pelnęs virtuvės šefas. Pasak gerų virtuvės šefų, yra vienas itin svarbus dalykas – tinkama bulvių rūšis. Turėtumėte rinktis tokias, kurių vidus geltonas.

Geriausios bulvių košės receptas

Gaminimo laikas: 45 minutės

Sudedamosios dalys:

  • 300 g tarkuotų, virtų bulvių;
  • 150 g sviesto 82,5 proc;
  • 150 g grietinėlės 30 %;
  • druskos ir malto muskato riešuto pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje. Apytikslis laikas: 30-35 min. Svarbūs punktai – bulvių geriau nepjaustyti ir jos turi būti gerai išvirtos, kitaip košėje gali atsirasti žalių gumuliukų.
  2. Nusunkite vandenį iš puodo, kuriame virė bulvės, ir palikite bulves dar kelioms minutėms ant ugnies. Jas reikia dar šiek tiek pašildyti ir nusausinti.
  3. Dar karštas bulves sumalkite per mėsmalę arba dar geriau – per sietelį.
  4. Į didelę keptuvę supilkite grietinėlę, sudėkite sviestą, bulves, pagal skonį druskos ir muskato riešutą.
  5. Mentele sutrinkite visus ingredientus ir nuolat maišykite, kol masė taps vientisa.
  6. Gali tekti maišyti ir šildyti kelias minutes, kad išgaruotų drėgmės perteklius.
  7. Atkreipkite dėmesį, kad ši bulvių košė nėra tiršta, greičiau primena grietinėlę ir yra labai, labai skani!
  8. Šias bulves galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie troškintos mėsos!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...