Artėja viena laukiamiausių švenčių – Kalėdos. Tai reiškia, kad daugelis jau pradėjo sudarinėti sąrašą patiekalų, kuriais pradžiugins savo šeimas. Iškepkite imbierinių sausainių su sviestu.
Skanūs imbieriniai sausainiai
Ingredientai:
- miltai (2 puodeliai),
- kepimo miltelių (1 šaukštelis),
- malto imbiero (2 šaukšteliai),
- cinamono (3 šaukšteliai),
- muskato riešuto (3 šaukšteliai),
- sviestas (100 g),
- cukraus (1 puodelis),
- kiaušinis (1 vnt.).
Paruošimas:
- Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis pasiektų kambario temperatūrą. Tada supjaustykite jį kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį. Suberkite visą cukrų ir sutrinkite šakute. Tada į masę įmuškite kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: muskatą, cinamoną, sausą imbierą, miltus ir kepimo miltelius.
- Sudėkite sausus ingredientus į skystus ingredientus ir išmaišykite. Tešlą iš pradžių išminkykite šakute, o paskui rankomis. Darbo paviršių išklokite maistine plėvele ir sudėkite ant jo tešlą. Suvyniokite ją ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
- Iškirpkite 4 kepimo popieriaus gabalėlius – jie turėtų būti kepimo skardos dydžio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Atpjaukite nedidelį gabalėlį tešlos, o likusią dalį įdėkite atgal į šaldytuvą.
- Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Naudodami specialias formeles išpjaukite sausainius. Sudėkite juos ant kepimo skardos.
- Dėkite juos į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Tada ištraukite ir palaukite, kol meduoliai atvės.
- Kvepiančius sausainius patiekite ant stalo ir mėgaukitės jų skoniu.
Parašyti komentarą