Kokius rinktis – visiškai raudonus ar šiek tiek gelsvus? Kurie obuoliai bus skaniausi, sultingiausi, saldūs ir traškūs? Kad suprastumėte, į kokį obuolį žiūrite, įvertinkite keletą požymių, kuriuos aptarsime toliau.
Obuolių spalva
Turbūt pastebėjote, kad visiškai raudonas obuolys dažnai nėra toks saldus ir sultingas, kaip norėtųsi. Tačiau obuoliai, kurių viena pusė gelsva, yra skanesni. Tokiuose obuoliuose yra daug sulčių. Netolygi spalva yra absoliuti geros kokybės obuolių norma.
Juostelės ant obuolių
Kodėl vieni obuoliai turi dryžius, o kiti yra lygūs ir be dryžių? Chlorofilas palaipsniui suyra ir šviesėja veikiant saulei, o kitos medžiagos ant obuolio atsiranda dryžiais. Tie vaisiai, kurie turi raudonus ir geltonus dryžius, yra gero skonio. Jie labai sultingi ir aromatingi.
Stiebas
Būtent kotelis parodo, koks šviežias yra obuolys. Šviesiai žalias kotelis reiškia, kad obuolys buvo nuskintas palyginti neseniai. Jis vis dar šviežias, sultingas ir traškus.
Obuolio paviršius
Rekomenduojama rinktis lygius obuolius, be iškilimų ar patamsėjimų ant odelės. Priešingu atveju vaisiai greitai suges.
Kvapas
Obuolius taip pat turėtumėte rinktis ne tik akimis, bet ir nosimi. Jei vaisius skleidžia pernelyg ryškų, net erzinantį vaisių aromatą, greičiausiai jis greitai suges. Tai reiškia, kad jis nebebus toks sultingas ir traškus, kaip šviežiai nuskintas obuolys, kurio kvapas švelnus ir subtilus.
Visos šios taisyklės ypač svarbios renkantis vaisius. Vadovaukitės šiais paprastais patarimais ir parduotuvėje išsirinkite pačius skaniausius obuolius!
Parašyti komentarą