Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Norint gaminti bulvių košę, bulvių lupti nereikia: ji bus dar skanesnė ir sveikesnė

1 min. skaitymo

Bulvių odelėje yra labai daug naudingų medžiagų ir vitaminų, tad bulvių košė pagaminta iš neskustų bulvių bus daug sveikesnė. Patiekalas bus ypač skanus, jei jo gamybai naudosite jaunas bulves. Be pagrindinio ingrediento, sveriančio 600 g, taip pat reikės:

Reikės:

  • 600 g bulvių;
  • 50 g šoninės;
  • 100 g grietinės;
  • 50 g kietojo sūrio;
  • 30 g šviežių žolelių;
  • 5 g druskos.

Kaip gaminti?

  1. Pirmiausia gerai nuplaukite daržoves, kruopščiai jas patrinkite šepetėliu.
  2. Bulves supjaustykite pusiau, o šoninę – nedideliais gabalėliais. Sutarkuokite sūrį ir smulkiai supjaustykite nuplautas žoleles.
  3. Išvirkite bulves – užteks 20 min. ant didelės ugnies, o šoninę apkepkite – 5 min. ant tokios pat didelės ugnies. Keptuvės paviršiaus riebalais patepti nereikia.
  4. Pradėkite gaminti bulvių košę: nusausinkite bulves ir sutrinkite jas bulvių trintuvu, tada įdėkite druskos ir grietinės.
  5. Patarkuokite sūrio, sudėkite keptą šoninę ir išmaišykite patiekalą. Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus