Bulvių odelėje yra labai daug naudingų medžiagų ir vitaminų, tad bulvių košė pagaminta iš neskustų bulvių bus daug sveikesnė. Patiekalas bus ypač skanus, jei jo gamybai naudosite jaunas bulves. Be pagrindinio ingrediento, sveriančio 600 g, taip pat reikės:
Reikės:
- 600 g bulvių;
- 50 g šoninės;
- 100 g grietinės;
- 50 g kietojo sūrio;
- 30 g šviežių žolelių;
- 5 g druskos.
Kaip gaminti?
- Pirmiausia gerai nuplaukite daržoves, kruopščiai jas patrinkite šepetėliu.
- Bulves supjaustykite pusiau, o šoninę – nedideliais gabalėliais. Sutarkuokite sūrį ir smulkiai supjaustykite nuplautas žoleles.
- Išvirkite bulves – užteks 20 min. ant didelės ugnies, o šoninę apkepkite – 5 min. ant tokios pat didelės ugnies. Keptuvės paviršiaus riebalais patepti nereikia.
- Pradėkite gaminti bulvių košę: nusausinkite bulves ir sutrinkite jas bulvių trintuvu, tada įdėkite druskos ir grietinės.
- Patarkuokite sūrio, sudėkite keptą šoninę ir išmaišykite patiekalą. Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis.