Jei nenorite, kad lietiniai taptų lyg „guminiai”, kepdami juos naudokite minimalų kiekį kiaušinių. Štai tokia buvo pirmoji paslaptis, o antroji – naudoti ne įprastą, o vandeniu atskiestą pieną.
Taip blynai būna aromatingesni, skanesni ir tirpstantys burnoje.
Instrukcija, kaip iškepti lietinius
- Pirmiausia į dubenį reikia įmušti 1 kiaušinį ir įberti 2 valgomuosius šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir sodos, tada dubens turinį suplakti.
- Įpilkite 250 ml pieno ir tiek pat vandens ir vėl išmaišykite. Palaipsniui į tešlą įmaišykite 180 g persijotų kvietinių miltų. Jūsų užduotis – pasiekti konsistenciją, kuri primintų grietinėlę. Jei manote, kad tešla šiek tiek per tiršta, pataisykite padėtį įpildami vandens.
- Galiausiai į tešlą įpilkite 2 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus, tada blynus galite kepti gerai įkaitintoje keptuvėje, pateptoje lydytu sviestu arba kiaulės taukais.
Parašyti komentarą