Putojantys gėrimai Naujųjų metų išvakarėse tikrai bus ant jūsų stalo. Tačiau jei jų neatidarysite pakankamai atsargiai, pusė atidaromo butelio gali suputoti ir išsilieti ant kilimo ar stalo. Tačiau to galima lengvai išvengti.
Esate tikri, kad tai darote teisingai? Ir tai ne tik purslai ir prarastas gėrimas; neatsargiai atidarydami putojantį gėrimą kamščiu galite net sužeisti žmogų, nes butelyje gali susidaryti labai didelis slėgis.
Pasirūpinkite, kad butelis būtų atšaldytas
Prieš atidarydami putojantį gėrimą įsitikinkite, kad butelis tikrai šaltas. Jei jis toks nėra, dėl spaudimo kamštis gali labai greitai išsiveržti. Tokiu atveju gausite ir gėrimo geizerį, ir pavojingą kamščio sviedinį.
Norėdami greitai atšaldyti gėrimą, kibire sumaišykite 50 proc. ledo ir 50 proc. vandens ir į jį įdėkite gėrimą. Taip butelį apgaubs šaltis ir jis greitai pasieks reikiamą temperatūrą.
Naudokite servetėlę arba rankšluostį
Jei butelis stovėjo lediniame vandenyje arba ant jo susikaupė kondensatas, pirmiausia jį reikės nuvalyti. Tada sulenkite servetėlę arba rankšluostį ir uždėkite jį ant kamščio. Tai bus papildoma saugos priemonė, kuri gali neleisti kamščiui iškristi ir suteikti papildomą sukibimą.
Išvyniokite prieš laikrodžio rodyklę
Geriausia butelį laikyti 45 laipsnių kampu ir būtinai nenukreipti jo į svečius! Pasukite vielą ir nuimkite nuo butelio. Tai darydami laikykite kamštį, kad jis neišslystų anksčiau laiko.
Sukite butelį, o ne kamštį
Tai pagrindinis patarimas, kuris padės jums atkimšti putojantį gėrimą be nuostolių. Pradėkite švelniai sukdami butelį ir spausdami kamštį. Jei suksite kamštį, jis gali sudužti butelio viduje, todėl jį atidaryti bus daug sunkiau.
Pradėkite lėtai traukti kamštį nuo butelio
Kai butelis pradės laisvai suktis aplink kamštį, turėsite jį lengvai traukti, bet vis tiek tvirtai laikyti. Taip darykite tol, kol spaudimas pradės natūraliai stumti kamštį lauk.
Kai tik pajusite, kad kamštis juda savaime, švelniai jį paspauskite ir švelniai išleiskite orą.
Parašyti komentarą