Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip paskubomis pasigaminti šokoladinių sausainių?
Maistas / Gėrimai

Kaip paskubomis pasigaminti šokoladinių sausainių?

Šokoladiniai sausainiai per 15 min
Dalintis

Šį skanėstą paruošite labai greitai. Sausainius tereikia kepti orkaitėje 15 minučių. Tešlos gaminimo procesas taip pat labai paprastas. Svarbu tik apskaičiuoti tinkamą ingredientų kiekį, kad desertas išeitų saikingai saldus, bet malonaus šokolado skonio.

Sudedamosios dalys:

  • juodasis šokoladas – 70 g.;
  • rudojo cukraus – 70 g.;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • sviestas – 70 g.;
  • tirpios kavos – 1 šaukštelis;
  • miltai – 140 g.;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • vandens – 4 šaukšteliai.

Kaip gaminti šokoladinius sausainius?

  1. Pirmiausia ištirpinkite šokoladą su sviestu. Kai masė atvės, galite įmaišyti kiaušinių ir cukraus mišinį. Geriau suplakti viską maišytuvu. Tešla turi būti lengva ir puri.
  2. Po to įmaišykite kavos ir tokio pat kiekį vandens. Tada į tešlą įpilkite dar 3 šaukštus vandens. Jei norite, šį kiekį vandens galite pakeisti vienu šaukštu konjako.
  3. Galiausiai suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą.
  4. Paimkite po gabaliuką tešlos, delnais susukite į kamuoliukus ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  5. Tada lengvai paspauskite kiekvieną rutuliuką delnais ar pirštais, kad būsimi sausainiai šiek tiek susiplotų.
  6. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) šiek tiek daugiau nei 15 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...