Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Traškus ir sultingas vidus: Kaip teisingai paruošti čeburekus?
Maistas / Gėrimai

Traškus ir sultingas vidus: Kaip teisingai paruošti čeburekus?

Skanūs naminiai čeburekai
Dalintis

Norint pagaminti tobulus čeburekus, svarbu naudoti tinkamą tešlą. Ji turi būti plona ir elastinga. Pateikiame čeburekų receptą.

Ingredientai:

  • Miltai – 250 g
  • Vanduo (verdantis vanduo) – 120 g
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • Druskos – 0,5 šaukštelio.

Įdaras:

  • Kiauliena – 150 g
  • Jautiena – 150 g
  • Druska pagal skonį
  • Juodųjų pipirų pagal skonį
  • Žolelės (petražolės, krapai) – pagal skonį
  • Česnakai – 2 skiltelės

Paruošimas:

  1. Mėsą permalkite per mėsmalę. Įberkite druskos, pipirų, smulkinto česnako ir žolelių. Gerai išmaišykite.
  2. Į tešlai skirtą dubenį supilkite augalinį aliejų ir druską. Suberkite miltus ir palaipsniui supilkite verdantį vandenį. Užminkykite tešlą.
  3. Pirmiausia tešlą sumaišykite šaukštu, o tada minkykite rankomis 7-10 minučių. Tešla turi būti standi, bet šiek tiek minkštesnė už koldūnų tešlą.
  4. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių pailsėti.
  5. Po pusvalandžio tešlą iškočiokite į labai ploną maždaug 20-23 cm skersmens „blyną”.
  6. Ant vienos pusės blyno dėkite šaukštą įdaro, tolygiai paskirstykite, nesiekdami kraštų apie 1,5 cm.
  7. Uždenkite įdarą kita tešlos puse, prispauskite, kad išsiskirtų oras. Uždarykite čebureką ir kraštus prispauskite šakute.
  8. Kepkite čeburekus dideliame kiekyje augalinio aliejaus įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.

Patarimai:

  • Tešlai geriau naudoti aukštos kokybės kvietinius miltus.
  • Jei tešla per daug lipni, įberkite šiek tiek daugiau miltų.
  • Jei tešla per sausa, įpilkite šiek tiek vandens.
  • Paruoštus čeburekus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...