Svogūnai pasižymi specifiniu aromatu ir skoniu. Todėl ne visi mėgsta naudoti šį priedą gaminant maistą. Tačiau jei daržovę marinuosite, ji taps minkštesnė ir malonesnio skonio, be to, puikiai derės su įvairiais ingredientais.
Šis procesas yra gana greitas. Svogūnus galite marinuoti vos per pusvalandį.
Kaip marinuoti svogūnus?
Trims svogūnams reikės 250 ml vandens, 3 šaukštų acto, dviejų šaukštų cukraus ir aliejaus. Be to, pasiruoškite šaukštelį druskos ir šiek tiek maltų pipirų.
Supjaustytus svogūnus sumaišykite su visais ingredientais ir palikite pusvalandžiui.
Tada marinatą reikia nusunkti, o daržovių gabalėlius apšlakstyti augaliniu aliejumi ir pabarstyti pipirų. Patartina svogūnus palikti tokioje būsenoje dar pusvalandį. Po to užkandį galima drąsiai patiekti.
Parašyti komentarą