Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Egzotiškas ir aštrus skonis: krevetės tešloje
Maistas / Gėrimai

Egzotiškas ir aštrus skonis: krevetės tešloje

Labai skanios krevetės tešloje
Dalintis

Krevetės tešloje nepaprastai skanios, traškios, o padažas suteikia skoniui pikantiškumo.

Ingredientai:

  • 0,5 kg nuluptų ir išvalytų krevečių;
  • 1 kiaušinis;
  • 50 ml vandens;
  • 50-60 g miltų;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelis cukraus.

Padažas:

  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1 valgomasis šaukštas sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas majonezo;
  • 1 skiltelė česnako;
  • žalumynai;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Atšildykite, nulupkite ir išvalykite krevetes ir, jei reikia, nulupkite jas.
  2. Kiaušinį, vandenį, druską, cukrų ir miltus sumaišykite iki vientisos masės.
  3. Kiekvieną krevetę apvoliokite miltuose ir pamerkite į tešlą.
  4. Kepkite dideliame kiekyje aliejaus kelias minutes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
  5. Išimkite kas iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  6. Padažui sumaišykite grietinę, majonezą, sojų padažą, česnaką, žoleles, druską ir pipirus. Skanaus.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...