Šie blyneliai – puikus variantas greitiems pusryčiams ar užkandžiams. Jie sotūs, skanūs ir ilgai išsilaiko. Tešlą reikia užraugti, todėl galite ją paruošti dieną prieš, laikyti šaldytuve ir kepti ryte. Vieną porciją blynų paruošite per 5 minutes.
Ingredientai
- Manų kruopos – 400 g;
- Cukraus – 3 šaukštai;
- Druskos – 1/4 šaukštelio;
- Vanilino – pagal skonį;
- Kefyras – 250 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kepimo soda – 1/2 šaukštelio;
- Rafinuotas saulėgrąžų aliejus – 3 valg. š.
Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite manų kruopas, cukrų, druską, vanilę, kefyrą ir kiaušinius. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Palikite tešlą šaldytuve 1 valandai.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus.
- Šaukštu į keptuvę įdėkite tešlos.
- Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Labai skanu