Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai To dar neragavote: vištienos šlaunelių su spanguolėmis ir apelsinais receptas
Maistas / Gėrimai

To dar neragavote: vištienos šlaunelių su spanguolėmis ir apelsinais receptas

Vištienos šlaunelių su spanguolėmis ir apelsinais receptas
Dalintis

Tai paprastas ir skanus patiekalas, kuris patiks visiems vištienos mėgėjams. Sultinga mėsa, saldžiarūgštės spanguolės ir citrusinė apelsinų gaiva sukuria nepakartojamą skonių derinį.

Vienintelis dalykas, kurį reikia padaryti, tai sujungti visus ingredientus ir pašauti į orkaitę.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos šlaunelės – 1 kg;
  • Apelsinas – 1 vnt;
  • Spanguolės – 1 stiklinė;
  • Svogūnas – 2 vnt;
  • Česnakas – 4 skiltelės;
  • Rūkyta paprika – 1 šaukštelis;
  • Vištienos prieskonių – 1 šaukštelis;
  • Druska – pagal skonį;
  • Vandens – 1/2 puodelio;
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai;
  • Rozmarino – 2 šakelės.

Paruošimas:

  1. Vištienos šlauneles nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Nulupkite svogūną ir česnaką. Apelsiną ir svogūną supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
  3. Į kepimo indą sudėkite svogūnus, apelsinus, česnako skilteles ir pusę spanguolių. Ant viršaus išdėliokite vištienos gabalėlius, pabarstykite prieskoniais ir druska, įtrinkite prieskonius į šlauneles ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Sudėkite likusias spanguoles, suberkite rozmarino šakeles ir užpilkite vandeniu.
  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...