Svogūnai yra nepakeičiamas produktas gaminant maistą, dėl kurio daugelis patiekalų tampa sultingesni, aromatingesni ir skanesni. Tačiau niekas nemėgsta šios daržovės pjaustyti ar tarkuoti, nes tuoj pat pasipila ašaros. Patyrę virėjai žino, kad yra būdas išvengti šios problemos.
Norėdami tai padaryti, iš anksto įdėkite svogūną į šaldiklį. Pakanka palikti produktą šaldytuve vos 15 minučių, kad gamindami išvengtumėte ašarų.

Kaip kitaip išvengti ašarų nuo svogūnų pjaustymo?
- Virtuvės šefai rekomenduoja naudoti aštrų peilį ir procedūrą atlikti greitai.
- Peilį galima sudrėkinti šaltu vandeniu.
- Be to, įrankius (peilį ir pjaustymo lentą) prieš tai reikėtų sudrėkinti citrinos sultimis arba actu.
- Taip pat pjaustydami galite įjungti gartraukį, kad sumažintumėte ore esančių svogūno garų kiekį.
Tai yra patikimiausi ir išbandyti metodai, kurie padės jums neverkti pjaustant svogūnus.
Parašyti komentarą