Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip virti žirnių sriubą su vištiena: paprastas receptas
Maistas / Gėrimai

Kaip virti žirnių sriubą su vištiena: paprastas receptas

Skani žirnių sriuba
Dalintis

Kai kalbama apie klasikinę žirnių sriubą, visi galvoja apie receptą su rūkyta mėsa. Taip, šis variantas labai geras, nes sužavi skonio ir aromato sodrumu. Tačiau tinkamos mitybos požiūriu rūkytų produktų naudojimas nėra labai sveikas. Todėl visada galite pasigaminti skanią ir sveiką žirnių sriubą nenaudodami rūkytos mėsos, o vietoj jos – vištienos filė.

Kaip pasigaminti žirnių sriubą?

Ingredientų sąrašas:

  • 200 g žirnių;
  • bulvių (2-3 vnt.);
  • vidutinio dydžio svogūnas ir morka;
  • vištos filė – 250 g;
  • druskos ir prieskonių;
  • 2,5 litro vandens.

Gaminimas:

  1. Jei norite, kad sriuba būtų skani, žirnius kelias valandas palikite šaltame vandenyje. Po to vandenį nusunkite ir dar kartą nuplaukite žirnius.
  2. Tada sudėkite produktą į puodą ir pradėkite virti. Kai atsiras putų, jas nuimkite.
  3. Išvirę palaukite 20 minučių ir sudėkite supjaustytas bulves. Jei norite, kad sriuba būtų aromatingesnė ir skanesnė, nepamirškite įdėti šiek tiek cukraus.
  4. Kol sriuba verda – su prieskoniais iškepkite vištos filė.
  5. Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos vištos filė dedama į puodą. Tada įdėkite prieskonių ir druskos.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...