Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kokią mėsą rinktis sultingam kepsniui: pasigaminkite tobulą vakarienę tiesiog namuose
Maistas / Gėrimai

Kokią mėsą rinktis sultingam kepsniui: pasigaminkite tobulą vakarienę tiesiog namuose

Jautienos kepsnys - receptas
Dalintis

Kepsnys toks skanus, be to, jį labai lengva paruošti. Tereikia išsirinkti tinkamą mėsą, pridėti prieskonių – ir ant jūsų stalo bus skani vakarienė. Sutikite, kepsnys yra idealus vakarienės pasirinkimas visiems, kurie mėgsta sultingą ir skanią mėsą. Kepsnį visada galima patiekti su salotomis arba bulvių koše.

Kepsnio receptas

Sudedamosios dalys:

  • 400 g jautienos (mentės);
  • 100 g sviesto;
  • 2 skiltelės česnako;
  • prieskoniai: druska, pipirai, česnakas, rozmarinas.

Paruošimas:

  1. Prieš pradedant kepti mėsą, ištraukite ją iš šaldytuvo, kad ji būtų kambario temperatūros.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite rozmariną ir susmulkintą česnaką.
  3. Sudėkite mėsą.
  4. Kepkite 4-5 minutes iš abiejų pusių.
  5. Kepdami mėsą nuolat laistykite ištirpusiu sviestu.
  6. Pagardinkite kepsnį druska ir šviežiai maltais pipirais.
  7. Leiskite mėsai pailsėti 10 minučių. Tik po šio laiko supjaustykite griežinėliais.
  8. Skanaus!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...