Kartais reikia išsaugoti duoną vėlesniam laikui, o šaldiklis atrodo logiškas sprendimas. Tačiau norint išsaugoti jos skonį ir šviežumą, geriau rinktis kitus variantus.
Trapi ir minkšta duona – tai malonumas mūsų skonio receptoriams. Ji yra įvairių užkandžių pagrindas. Duonos užšaldymas yra puikus sprendimas, kai reikia ją išsaugoti ilgesnį laiką, tačiau turėtumėte žinoti kelias pagrindines taisykles, kad ji išliktų šviežia ir skani.
Kodėl verta užšaldyti duoną?
Šaldymas padeda išsaugoti duonos šviežumą, neleidžia jai išdžiūti ir sugesti. Tai gali būti patogus rezervas būsimiems poreikiams, todėl nereikės dar kartą bėgti į parduotuvę. Tai taip pat puikus būdas išvengti maisto atliekų ir išsaugoti šviežią duonos skonį.
Kaip tinkamai užšaldyti duoną?
Kad atšildžius duoną jos skonis būtų geras, reikia laikytis kelių taisyklių.
- Prieš užšaldymą išimkite duoną iš originalios pakuotės. Tai neleis jai sugerti kvapų nuo kitų šaldiklyje esančių maisto produktų.
- Supjaustykite duoną riekelėmis. Taip ji greičiau ir tolygiau atitirps.
- Duonos riekes ar gabalėlius reikėtų sudėti į sandarius maišelius ar indelius. Tai neleis išdžiūti.
Kaip atitirpinti duoną?
Duonos atšildymas yra dar vienas proceso etapas, kurį reikėtų atlikti atsargiai. Svarbiausia duoną atitirpinti toje pakuotėje, kurioje ji buvo užšaldyta. Jei tuo nepasirūpinsime, duona gali tapti sausa ir prarasti savo pirminį skonį.
Paprasčiausias būdas atitirpinti duoną – palikti ją kambario temperatūroje ir palaukti, kol ji atitirps savaime. Tuomet galite įdėti ją į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių pagal Celsijų, ir šildyti apie 15 minučių.
Atminkite, kad jau atšildytos duonos negalima vėl užšaldyti. Ši taisyklė galioja ne tik duonai, bet ir visiems maisto produktams.
Parašyti komentarą